23948sdkhjf

Mat på menyn i Almedalen

 Almedalsveckan är i full gång och den kan väl närmast liknas vid en stor mässa där säljare  av politiska budskap i form av intresseorganisationer och politiker möter köpare i form av media. Och det är mycket som erbjuds - inte minst på matfronten.

På onsdag trycker Jordbruksverket återigen på sitt projekt ”Sverige det nya matlandet”. Här berättas om satsningar på svensk matexport men det lovas avslöjanden om de politiska ledarnas matvanor. Seminariet från draghjälp av två regeringsmedlemmar: jordbruksminister Eskil Erlandsson och handelsminister Ewa Björling.Samma dag diskuteras en fråga som hängt med länge i debatten: Djurskyddet på slakterierna. Medverkande är bland andra Inger Andersson, generaldirektör på Livsmedelsverket.Organisationen Sveriges Konsumenter ställer samma dag frågan: vilket parti som är konsumentens bästa vän?På plats på Gotland finns också den nya tankesmedjan Dyrare mat NU med tre aktiviteter. Organisationen, som är partipolitiskt obunden, ska vara ett forum för alla som vill skapa en hållbarare framtid och som oroas av de konsekvenser som följer av en produktion av allt billigare livsmedel. Seminarierna på Gotland heter Vilse bland hyllorna ( där medverkar Coops miljöchef Mikael Robertsson), Almedalens dyraste mingel samt Bakom de röda prislapparna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078