23948sdkhjf

Vill fördubbla köttpriser

Priset på gris- och kycklingkött bör höjas med hundra procent.  Det anser en talesman för de norska småbrukarna.

Han grundar att ställningstagande på att detta kött sällan är producerat på ett uthålligt sätt utan beroende av importerat foder. Och han anser att fint griskött och kycklingfiléer i dag är ”sjukt” billiga. Den jord i tredje världen som idag används för att odla foder till västvärlden borde istället brukas för mat till människor, menar han.Produktionen av kött från kor och får som föds upp i Norge är därför producerat på ett mer uthålligt sätt. Därför bör staten använda priset som medel för att styra konsumtionen mot detta kött.Utspelet ska ses mot bakgrund av att det i dag råder ett stort överskott på nötkött i Norge och att rejäla prisdumpningar är att vänta i början på det nya året, skriver norska nyhetsbyrån NTB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078