23948sdkhjf

Hallå… Andreas Paulsson som startat butiken Lilla Norrland

Du har startat butik i Hammarby sjöstad och säljer norrländska delikatesser. Hur kom du på den idén?

– Jag flyttade själv till stan och saknade råvaror som jag vuxit upp med.Vad saknade du mest?– Det var nog kallrökt och gravad ren. Visst säljs det på ett och annat ställe men många handlare späder ut köttet med salt och vatten, varför vet jag inte. Men det finns de som säger att de ökar vikten på det viset. Hos oss säljer vi bara kött och inget som är utdrygat.Vilka handlar i butiken?– Det är nog mest norrlänningar men sedan är det också folk som älskar viltkött och sameslöjd för det säljer vi mycket av. Är det svårt att få tag i varor?– Nej, men vi vill gynna de små så det är många små lokala leverantörer vi jobbar med. Det innebär också att vi är ensamma om deras produkter i den här stan och det är kul.Varför har du valt att lägga din butik i Hammarby sjöstad?– Det är för att det är väldigt enkelt att ta sig hit och folk slipper leta parkeringsplats. Vi har kunder som bor ganska långt bort. Häromdagen hade vi folk här från Vaxholm och det ligger ju en bit bort.Ni satsar på hemleveranser, är det en stor del av verksamheten?– Nej, inte ännu men det kan växa efter hand. I Stockholm jobbar folk mycket och är borta från sina hem långa perioder och då kan det vara skönt att få varorna hem till dörren.Camilla Myrsten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063