Hallå…Angela Anyay, projektledare för Interfood
– Ja, men det är kul. Det är väldigt positiva vibbar i år och det händer mycket spännande saker. Det känns som vi ligger helt rätt i tiden med vårt nya eko-tema.Vad innebär det?– Det är 75 mindre förädlare som kommer hit och visar sina produkter. Det blir den största ekologiska satsningen i Sverige någonsin. Det är särskilt kul för man ser dem inte på mässor så ofta. De visar allt från chips till fisk och en utställare har till och med glass att visa upp. Man kan hitta allt som finns i Icabutiken.Hur ser det ut på utställarfronten?– Det ser jättebra ut och vi har fler utställare än vi haft på flera år. Det är hela 330 utställare som kommer hit och vi har ökat med 20 procent jämfört med förra året. Vi har gjort om vårt koncept och det är nog det utställarna nappar på. Blir det några nya utställare?– Ja, de ekologiska utställarna blir den stora förändringen men sedan har vi också fler utländska deltagare än tidigare. Vi har samlingsmontrar från både Belgien och Estland. Vin- och Spritutställarna har dubblat sin utställningsyta och där delar man också ut priset ”Årets sommelier”. Det blir också en stor bredd bland de utställarna, och det är väldigt roligt. Camilla Myrsten