Hallå…Olle Persson, kock i köket på Coop Extra i Eslöv
– Vi har hållit på ganska länge faktiskt, närmare bestämt i 6-7 år.Vad säger kunderna om det?– Vi har fått en väldigt fin respons och det märker vi för det är många nöjda kunder som kommer in i butiken och säger att de tycker att meddelandet är bra. De köper dagens rätt här hos oss och det är alla från skolungdomar till pensionärer som handlar. Först trodde jag att pensionärerna skulle vara den största gruppen men det stämmer inte. Många kommer från sina arbetsplatser och hämtar mat till kompisarna och då kan det bli både sex och sju portioner. Det brukar vara lång kö och vi säljer totalt 200-250 portioner om dagen.Ni gratulerar dagens namnsdagsbarn också, varför gör ni det?– Det är en kul grej, kunderna gillar att bli uppmärksammade när de har namnsdag.Påverkar meddelandet försäljningen?– Jag vågar inte svara på det för vi har alltid haft god försäljning. Men jag tror nog att det drar in mer folk och det har ju byggts upp efter hand från mun till mun.Vilka rätter går bäst?– Vi säljer ju mest husmanskost men när vi har kålpudding eller kallops har vi extra stor försäljning.Har du själv någon favoriträtt?– Ja, raggmunk med stekt fläsk är inte äckligt.Camilla Myrsten