Hallå…Britt-Marie Stegs på Hälsinge lantkök
– Oh nej, absolut inte. Jag hade inte en aning om att jag var nominerad ens. Jag blev uppringd av Michael Treschow, som är juryns ordförande, och han förklarade helt enkelt att jag, av en enig jury, utsetts till Årets affärskvinna. Det blev officiellt först vid prisutdelningen den 7 maj. Konkurrensen var nog ganska hård för från början fanns det 60 kvinnor för juryn att välja bland.Varför tror du att just du blev utsedd?– Jag tror att det är för att jag med mod och envishet vågat bryta ny mark. Jag har ju åstadkommit en stor förändring i våra svenska köttdiskar. Lågpriskött byts ut mot exklusivare sorter som är inspirerade av den svenska bondgården.Hur känns det?– Det känns helt underbart att vara utsedd till kvalitetsrebell och det ordet passar bra in på oss på Hälsinge Lantkök. Jag gillar det och det var juryn som använde det vid prisutdelningen.Tror du att din verksamhet kommer påverkas?– Ja, det tror jag. Vi blir mer kända och jag tror att varumärket Hälsingestintan drar upp ett nytt plogspår som andra företag kan följa. Vi vill vara ett föredöme.Det ingår i priset att åka till champagnestaden Reims. Gillar du champagne?– Ja, det gör jag verkligen och jag har faktiskt provat att dricka det till Hälsingestintans oxfilé och det smakade alldeles utmärkt. Det ska också bli intressant att träffa de andra 16 affärskvinnorna från övriga världen. Det här är ett pris som verkligen växer i många länder. Text: Camilla Myrsten