23948sdkhjf

Det våras för butiksbakat bröd

Bake off-brödet ökar, visar statistik från Djupfrysningsbyrån. För livsmedelsaffärerna är det butiksbakade brödet en lönsam affär. Vad många inte känner till är att allt fler små bagerier och konditorier använder sig av bake off.

Branschen är orolig för den likriktning och utslätning av matbrödet som brer ut sig, skriver Upsala Nya Tidning.

Djupfrysningsbyråns statistik visar att försäljningen av bake off ökade med nästan 13 procent mellan 2002 och 2003. Det är mer än något annat segment av frysta varor.

Förra året såldes drygt 42 000 ton av frysta mat- och kaffebröd till butiker, storkök, restauranger och bagerier. Det ska jämföras med 1993 då bake off var i sin linda. Det året såldes 7 400 ton fryst bröd, skriver UNT

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067