23948sdkhjf

Rekordtryck på Keso efter Tiktoktrend

Arla mejeri i Falköping slog rekord i november och passerade 21 000 ton. Nu tittar man på att öka kapaciteten.

Suget efter Keso, eller cottage cheese, har ökat, skriver Arla i ett pressmeddelande. Den ökade efterfrågan gäller både i Sverige och utanför Sveriges gränser menar mejeriet. Den bakomliggande orsaken tros vara, som så ofta annars när försäljningen plötsligt ökar drastiskt, en trend på Tik Tok.

I november slog anläggningen i Falkenberg sitt tidigare rekord från 2021, och passerade en produktion på 21 000 ton.

– Rekordet är ett tydligt bevis på att vi har gjort allt vi kan för att möta upp på konsumenternas sug efter Keso. Vi är oerhört stolta över vad vi har åstadkommit tillsammans här i Falkenberg men om efterfrågan fortsätter att öka behöver vi mer kapacitet, vilket vi tittar på just nu, kommenterar Christan Svensson, mejerichef.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065