23948sdkhjf

Lidls offensiv inledd – öppnar fjärde butik i Uppsala

Lidl planerar att öppna en ny butik på Kungsgatan i Uppsala. Det blir kedjans sjätte etablering 2025.

Lidl har slutit ett avtal om att öppna en ny butik på Kungsgatan i Uppsala. Butiken blir på 2 200 kvadratmeter och väntas öppna under sista kvartalet 2025.

– I alla våra etableringar är det avgörande att läget är det rätta. Med den nya butiken i Uppsala kommer vi nå tusentals nya hushåll och ytterligare öka tillgängligheten till mat av högsta kvalitet till branschens bästa pris, säger Christian Sjöström, fastighetschef på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Butiken blir Lidls fjärde i Uppsala.

– Vi är mycket nöjda med att kunna etablera en butik så pass centralt på orten. Med den nya butiken som ligger invid en av de större genomfartslederna i Uppsala, kommer vi göra det enklare för uppsalaborna att genomföra sin veckohandling på väg till andra sysslor, utvecklar Christian Sjöström, fastighetschef på Lidl Sverige.

Ett 20-tal tjänster ska tillsättas för butiken som kommer att få ett 80-tal parkeringsplatser. Byggstart sker redan innan årsskiftet. Hyresavtalet mellan Lidl Sverige och fastighetsutvecklaren Prisma Properties är skrivet på tio år.

– Vi är stolta över att vara en del av Lidls imponerande tillväxtresa. Nu bygger vi vidare på vårt samarbete och ger uppsalaborna tillgång till ännu mer prisvärd mat, säger Thomas Hansen, utvecklingschef Sverige på Prisma Properties.

Fri Köpenskap har tidigare rapporterat om att Lidl Sveriges vd Jakob Josefsson flaggat för en ökad etableringstakt för kedjan efter några år där fokus legat på att modernisera det befintliga butiksbeståndet.

Lidl har i dag 204 butiker och har sedan tidigare meddelat att man siktar upp mot 300. För över ett år sedan publicerade man en lista på 91 lägen som var särskilt intressanta för framtida etableringar.

Lidls kommande etableringar

2024:
Hallonbergen (21 november)

2025 års planerade etableringar:
Eslöv
Borås
Sollefteå
Upplands-Bro
Strömstad
Uppsala

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064