23948sdkhjf

Konkursdrabbad butik räddas – ”Det är nu eller aldrig”

Handlar'n-butiken i Fredrika ska få nytt liv efter konkursen. En lokal ägarkonstellation ska renovera och rusta upp butiken med sikte på öppning vid årsskiftet.

Det var i augusti som bolaget bakom Handlar'n i Fredrika gick i konkurs på egen begäran. Butiken hade då varit nedstängd sedan juli. Men nu har ett tio personer gått samman och stoppar in eget kapital i det nya bolaget Fredrika Lanthandel för att butiken ska kunna leva vidare. Det rapporterar Folkbladet.

Den nya butiken kommer att ingå i Menigos franchaisekedja Nära Dej. En av ägarna är Erik Karlsson.

– Vi vill säkerställa butiken för framtiden, för oss själva och för alla andra, säger han till tidningen.

Redan nu påbörjas en renovering både in- och utvändigt samt kyl- och frysdiskar ska bytas. Tanken är att allt ska vara klart till årsskiftet.

– Vi vill ge den nystart som behövs. Det är nu eller aldrig som vi gör den här rejäla omstarten. Vi ska inte bara låsa upp dörrarna och fortsätta, säger han.

Butiken ska bli ombud för apotek, systemet och paket. Den blir bemannad på dagtid men ambitionen att även ha obemannade öppettider. Det tillkommer en kaféhörna och erbjuder utkörning av varor och paket.

– Från vår ägarsida finns ingen som helst avsikt att sedan sälja den vidare. Vi vill säkerställa att vi har kvar butiken för framtiden, och för oss själva, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063