23948sdkhjf

Butiken säljer 1 200 burgare i veckan: ”Slagit alla förväntningar”

Ica Jättens succékoncept fyller fem år.

För fem år sedan öppnade Ica Jätten i Trollhättan, som går under Kvantumflagg, sin egna bistro. Bistron som säljer hamburgare, ligger i anslutning till pakethanteringen och har blivit en succé för butiken. I dag säljer man cirka 1 200 burgare i veckan, betydligt mer än vad man tänkt sig från start.

– Vi jobbar på samma yta som från starten, men vi behöver bygga ut. Vi trodde och hoppades att vi skulle komma upp i cirka 400 burgare i veckan, men det har slagit alla förväntningar, förklarar Icahandlaren Fredrik Nyqvist för Fri Köpenskap.

Under torsdagen var det femårsjubileum för bistron. Det firade man med att lotta ut presentkort och kampanjpriser på 69 kronor för utvalda menyer, eller 50 kronor för enbart burgarna.

– Det var helt enormt. Vi hade kö från att vi öppnade till att det stängde. Och vi sålde burgare för över 40 000 kronor med de priserna. Så det var en helt fantastisk dag.

Burgarna är en sorts semi-smashad burgare, lite tjockare än vanligt smashade, där ingredienserna förbereds av kallskänk och butiksköket. Åtminstone det mesta. I en intervju med TTELA berättar handlarsonen, tillika butikschefen och den som kläckte idén om bistron, Filip Nyqvist om hur han lade två månader på att övertyga ett brödbageri från norra Sverige med goda meriter inom burgarbranschen att leverera hamburgerbröd till bistron.

I samma intervju förklarar Håkan Sandersson som jobbar i bistron att den stora utmaningen är väntetiderna. I nuläget kan man göra 14-15 burgare åt gången, något som tar ungefär en kvart vilket lett till att kunderna ibland har fått vänta 45 minuter för en burgare.

Trots detta visar man alltså fina försäljningssiffror.

– Det är jätteroligt. Folk åker långt för våra burgare, säger Fredrik Nyqvist som förklarar att bistron bidragit till att ge butiken ett starkare rykte, en sorts kvalitetsstämpel.

Med tanke på försäljningssiffrorna måste ni även vara en konkurrent för andra hamburgerrestauranger?

– De andra hade nog varit glada om inte vi hade funnits, kan man nog säga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063