23948sdkhjf

Maxibutikerna förlänger grön vertikalsatsning

Ica Maxi Solna och Ica Maxi Linköping fortsätter samarbetet med vertikalodlaren Swegreen efter tre år.

Ica Maxi Ängelholm har gjort en storsatsning på frukt och grönt. Butiken bygger just nu en butiksodling som enligt samarbetspartnern Swegreen och blir Sveriges största. Den ska generera 160 000 bladgrönsaker och örter årligen.

För tre år sedan installerade Ica Maxi Solna och Ica Maxi Linköping Swegreens lösning. Nu har parterna bestämt sig för att fortsätta samarbetet med tre respektive fem år.

– Att två stora och respekterade Icabutiker väljer att förlänga sina kontrakt med oss är en stor milstolpe. Det här är ett tydligt bevis på att vår teknik och våra lösningar verkligen levererar värde, både för våra partners och deras kunder, kommenterar Pierre Mohlin, vd Swegreen, i ett pressmeddelande.

Swegreens odlingssystem låter butikerna odla egna grödor direkt på plats. Enligt bolaget minskar det antalet transporter och ger färskare produkter, samtidigt som klimatavtrycket reduceras. 

– Vi tror att dessa odlingar i framtiden kommer att bli ett lika vanligt inslag som bagerierna i dagens butiker. Med dessa förlängda avtal stärker vi inte bara förtroendet i våra pågående samarbeten, utan vi tar även ännu ett stort steg mot att revolutionera livsmedelssektorn, säger Pierre Mohlin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062