23948sdkhjf

Tidigarelagt vd-skifte när Meta Persdotter blir vd för Coop Östra

Det var sagt att CBS vd Meta Persdotter skulle ta över som vd för den nya storföreningen Coop Östra vid årsskiftet. Men nu tidigareläggs vd-skiftet och Persdotter tillträder redan den 1 oktober.

Meta Persdotter har arbetat med att slå ihop Konsumentföreningen Stockholm, KfS, och det butiksdrivande dotterbolaget Coop Butiker & Stormarknader, CBS, ända sedan planerna på sammanslagningen presenterades i slutet av maj.

I en intervju med Fri Köpenskap tidigare i september berättade Meta Persdotter, CBS-vd sedan juni 2021, om arbetet med sammanslagningen.

– Vi har kommit ganska långt tycker jag. Jag är jätteglad och nöjd med det vi har gjort och de planer som börjar mejslas fram utifrån vem vi är, förklarade Meta Persdotter för Fri Köpenskap.

Den 1 januari 2025 skulle hon tillträda som vd för den nya jätteföreningen Coop Östra. Men nu meddelar föreningens styrelse att vd-skiftet sker tidigare än planerat. Meta Persdotter blir vd för Coop Östra redan från och med den 1 oktober. Hon kvarstår parallellt som vd för CBS fram till och med den 31 december 2024.

Styrelsen motiverar det tidigarelagda vd-skiftet med att Föreningen Coop Östras nuvarande vd den 1 september tillträdde en ny roll som tillförordnad ordförande för Kooperativa Förbundet. 

Kerstin Wallentin, styrelseordförande i Föreningen Coop Östra, tackar Lars Ericsson för väl utfört uppdrag och välkomnar Meta Persdotter som enligt Wallentin ”genom fokus på organisation och tuffa investeringar under sina år som vd för Coop Butiker & Stormarknader har förflyttat ledarskapet och grunden för verksamheten i en positiv riktning”. 

– Detta ger oss goda förutsättningar för fortsatt effektiv sammanslagning av Föreningen Coop Östras och Coop Butiker & Stormarknaders olika verksamheter. Att en och samma vd verkar i båda organisationer underlättar processen, säger Wallentin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094