23948sdkhjf

Kvantumbutiken först att testa nytt förpackningsfritt koncept

Ica Kvantum Gränby i Uppsala är först ut att testa Waste Free Co:s lösning för att sälja förpackningsfria produkter.

The Waste Free Co är ett nystartat företag som grundats av Estefania Coral för att förenkla ett hållbart vardagsliv med hjälp av påfyllningsstationer av produkter som minimerar engångsplastförbrukningen.

Sortimentet består i dag av torkad frukt, nötter, frön och övriga produkter i lösvikt.

Ica Kvantum Gränby i Uppsala har tagit täten och är den första matvarubutiken som inlett ett samarbete med bolaget.

– Den nya påfyllningsstationen ger kunderna möjlighet att minska deras plastförbrukning och matsvinn genom att köpa exakt den mängd de behöver i flergångsförpackningar. Vi är stolta över att samarbeta med The Waste Free Co. som en del i vårt hållbarhetsarbete, säger butikschefen Johan Wendin i en kommentar.

The Waste Free Co har också stöd från investerare som N.J.V.E Holding, Bulk innovative technology från StrongPoint och webbyrån Wasabi Web.

Bolaget kommer nu att rikta sig till fler butiker inom matvaruhandeln, men även mot hotellbranschen och andra typer av arbetsplatser och kontor.

Grundaren Estefania Coral flyttade till Sverige från Columbia för sju år sedan, och var bland annat en av grundarna till den förpackningsfria butiken Vågen i Östersund, som tilldelades Änglamarkspriset 2020.

2022 tvingades Vågen stänga, men nu har Estefania Coral startat ett nytt Uppsalabaserat företag.

­– Med The Waste Free Co vill jag visa att det både kan vara enkelt och coolt att göra hållbara val. Bolaget grundades inte för att krångla till det eller tråka ut någon med buzzwords om att tänka grönt eller rädda planeten, det känns bara uttjatat. Syftet är helt enkelt att göra saker bättre och enklare för alla i deras vardag, med en påfyllning i taget, säger Estefania Coral.

Helt först i dagligvaruhandeln är dock inte Maxibutiken. Vågens koncept testades på Ica Maxi Östersund förra året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047