23948sdkhjf

Två av Dagligvarugalans vinnare korade – ”Nyskapande”

Under Fri Köpenskaps evenemang Dagligvarudagen Sveland korades riksvinnare i två av Dagligvarugalans kategorier. 

Vanligtvis brukar landets bästa livsmedelsbutiker inom en rad olika kategorier prisas på Dagligvarugalan i Stockholm, som i år hålls 14 november. Men för andra året i rad delades priset för Årets hemmakontor ut i förväg och samma sak gjordes inom nya kategorin Årets äggavdelning. 

På Fri Köpenskaps evenemang Dagligvarudagen Svealand i Örebro under tisdagen klev företrädare för Stora Coop Visby upp på scenen för att ta emot pris för Årets äggavdelning.

– Det känns superbra. Jättejätteroligt, säger Jenny Hoffman, säljchef för färskvaror, på butiken och lägger till:

– Jag tror att vi vinner priset för att vi sticker inte bara ut som äggavdelning utan även som butik. Vi är en butik som aldrig sover. Det är nyskapande och nytänkande hela tiden.


Ni jobbar med ljud och bild, hur kommer det sig att ni är så kreativa?

– Det är väldigt högt i tak på vår arbetsplats och många idérika människor som jobbar där. Och tillsammans föddes idén att det är klart att vi ska ha ett hönshus mitt i butiken och där ska vi sälja ägg.

Motiveringen för butiken, som har en liten stuga i butiken där äggavdelningen ligger, löd:

”Vinnaren av Årets äggavdelning har på ett kreativt sätt satt ribban för hur äggförsäljning i butik ska gå till. Synligheten, innovationen och kommunikationen lämnar inga tvivel om att det är en kunnig och engagerad personal som jobbar där. Lika lite tvekan är det kring att kunderna som träder in blir inspirerade – och förhoppningsvis leder detta pris till att även andra butiker blir det.”

Det andra rikspriset som delades ut under evenemanget var Årets hemmakontor där Ica Maxi Special Kristianstad utnämndes till vinnare.

På Dagligvarudagarna utses också regionvinnare i sex olika kategorier som sedan går vidare för att tävla om att bli nationella slutsegrare på Dagligvarugalan. Läs om de bästa butikerna i Svealand här.

Så här såg det ut på Dagligvarudagen Svealand:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078