23948sdkhjf

Dagligvarudagen Svealand: Hattrick för Maxi Nacka i regionfinalen

På Fri Köpenskaps evenemang Dagligvarudagen i Örebro fick butiker i sex kategorier ta emot ett kvitto på att man är bäst i Svealand. Regionvinnarna går också vidare till riksfinalen i november.

I år har Fri Köpenskaps evenemangskalender vuxit sig större. Inför Dagligvarugalan i Stockholm 14 november, där landets dagligvarubutiker prisas i olika kategorier, hålls det tre delfinaler i Umeå, Örebro och Malmö. De delfinalerna går under namnet Dagligvarudagarna och är tänkta att ha ett upplägg som påminner om Melodifestivalens deltävlingar. 

Under tisdagen var det dags för Dagligvarudagen Svealand som hölls i Örebro. Där korades regionvinnare i sex kategorier som går vidare för att tävla om att bli nationella slutsegrare på Dagligvarugalan i Stockholms stadshus. 

Vad gäller Årets butik var det Hemköp Farsta i Stockholm som juryn röstade fram som det bästa Mellansverige har att erbjuda. 

– Det känns helt fantastiskt. Jag har en otroligt go-känsla i kroppen som jag inte kan beskriva med bara ord, säger Hemköp Farstas butikschef Furqat Rahmonov och lägger till:

– Jag tror att vi vinner på grund av våra fantastiska medarbetare som dag och natt sliter i butiken och sätter en hög standard. Vi i ledningsgruppen försöker också stötta vår personal och tillsammans skapar vi en fin butik.

Annars var det en annan Stockholmsbutik som blev galans stora vinnare. Ica Maxi Nacka korades till bäst i regionen inom hela tre kategorier, Årets fiskavdelning, Årets delidisk samt Årets frukt- och gröntavdelning – svenskodlat. 

– Det är en fantastisk känsla. Man blir stolt och glad samt lycklig över det jobb vi gör. Alla gör sitt jobb 360 dagar om året för att utveckla sortimentet, ta hand om kunderna och bara göra ett fantastiskt jobb, säger Fredrik Bjurhult, marknadschef på butiken.


Vad betyder det för er att kamma hem tre regionpriser?

– Det är stort. Det betyder att vi gör rätt saker. Kunderna kommer till oss och vi tar hand om dem. Det är jättestort.

Vad gäller Årets mejeri- och juiceavdelningen blev det Ica Supermarket Knuten i Nyköping som går vidare till den riksfinalen. Årets dryckesbutik i Svealand blev Stora Coop Ladugårdsängen i Örebro som nu har möjligheten att koras till riksvinnare. 

–Det ger en boost att det arbete man lägger ner ger resultat. Och man får ett driv att forstätta jobba hårt i framtiden också, säger Viktor Rickardt, säljchef på Stora Coop Ladugårdsängen.

I Örebro delades också de två första priserna inför Dagligvarugalan i november ut. Läs om pristagarna här.

Regionsfinalerna på Dagligvarudagen Svealand

Årets Butik:
Hemköp Farsta, Stockholm (Vinnare)
Ica Kvantum Flygfyren, Norrtälje
Stora Coop Bromma

Årets Frukt- och gröntavdelning:
Ica Maxi Nacka (Vinnare)
Ica Kvantum Södermalm, Stockholm
Lidl, Matriket

Årets Mejeri- och juiceavdelning:
Ica Supermarket Knuten, Nyköping (Vinnare)
Ica Kvantum Liljeholmen, Stockholm
Stora Coop Bromma

Årets Dryckesbutik:
Stora Coop Ladugårdsängen, Örebro (Vinnare)
Hemköp Eskilstuna City
Ica Supermarket Falan, Falun

Årets Fiskavdelning:
Ica Maxi Nacka (Vinnare)
Hemköp Stockholm City
Coop Daglivs, Stockholm

Årets Delidisk:
Ica Maxi Nacka (Vinnare)
Hemköp Stockholm City
Ica Kvantum Liljeholmen, Stockholm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094