23948sdkhjf

Coopbutik skyltar om till Pekås

Coop Värmland ställer om Coop Grums till lågprisbutik under andra kvartalet 2025. 

Coop Värmlands lågpriskedja Pekås fortsätter sin expansion. Den här gången genom att föreningen konverterar Coop Grums till lågprisbutik. 

– Vi ser Grums som en mycket intressant marknad för Pekås välkända profil. Vi vet att det finns en efterfrågan från invånarna i Grums för ett lågprisalternativ inom dagligvaror, framför Pekås vd Tony Carlsson i ett pressmeddelande. 

Pekås startade i Torsby 1982 och blev ett helägt dotterbolag till Coop Värmland 2000. I dag består lågpriskedjan av 15 butiker runt om i Värmland. I det senaste bokslutet för 2023 landade omsättningen på 698 miljoner kronor med ett rörelseresultat (ebit) på 49,5 miljoner.

– Pekås är en unik och stor tillgång för föreningen. Vi har möjlighet att erbjuda våra medlemmar ett tydligt lågprisalternativ som komplement till våra övriga butiker, säger Coop Värmlands vd Anneli Borg Lundgren.

Coop Grums fick sitt nuvarande namn vid nyinvigningen 2018, efter att butiken genomgått en omfattande renovering. Tidigare hette butiken Coop Konsum Grums.

Omställningen till Pekås beräknas vara genomförd under det andra kvartalet 2025.

Coop Värmland har två dotterbolag, Pekos Värmland AB med Pekåsbutikerna och Gränsköp Värmland AB som driver gränshandel mot Norge i två butiker under varumärket Maximat.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08