23948sdkhjf

Han leder Dagligvarugalan – ”Kommer att vara där till 100 procent”

Programledaren, magikern och komikern Stefan Odelberg kommer att vara konferencier för Dagligvarugalan 2024. – Det är det här jag är skapad för, säger han inför den stora kvällen på Stadshuset den 14 november.

Han har 30 år inom underhållningsbranschen, allt från magiker och komiker till producent och programledare i tv. För de flesta är han mest känd för sina år i den populära långköraren Bingolotto på TV4.

Den 14 november leder han Dagligvarugalan på Stadshuset i Stockholm, en roll som han ser fram emot.

– Det här är jag skapt för att göra. Om man är en akvariefisk vill man vara i ett akvarium och inte någon annanstans. För mig är det här ett akvarium.

Vad har du för förhållande till dagligvarubranschen?

– Inte något som är annorlunda än någon annans – tror jag. Men jag har lite projekt framöver som kommer att överraska och bli synligt för alla som är på galan framåt, säger han retsamt.

Det låter spännande, vad handlar det om?

– Nej, jag vill faktiskt inte berätta mer. Det får bli en ”teaser”, mer än så vill jag inte säga just nu.

De senaste åren har han arbetat väldigt mycket och maten har inte alltid varit ett prioriterat område erkänner han.

– Samtidigt är det viktigt i en människas liv. Men för mig har det blivit mat av en stjärnkock ena dagen, en annan från korvmojen eller en soppa på ett litet kryp in.

Att stå på scen är något han gillar, och trots att han ibland har stått och gråtit innan han gjort entré vet han att det handlar om att använda energin som finns i rummet.

– Det är det som de här 30 åren har lärt mig. Att gå in i ett rum med personer som jag aldrig har sett, och veta var publikens energi finns och ta vara på den för att alla ska njuta av kvällen, säger han och tillägger:

– För att återknyta till maten och galakvällen kan man säga att jag står för råvarorna, kryddorna och tillsatserna för att kvällen ska bli på topp.

Vad ser du fram emot den stora kvällen?

– Att möta publiken. Det är ett gediget program vi har, men jag vet att det kommer att hända oförberedda grejer och det är det som jag tycker är det härliga med sådan här tillställningar. Jag är bra på att ta bollar på uppstuds.

Har du något löfte att ge de över 700 gäster som är på plats?

– De som är där ska känna sig trygga för jag kommer att vara där till 100 procent. Det kommer att bli både roligt och kul i ett härligt tempo, avslutar Stefan Odelberg.

Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08