23948sdkhjf

Hemköpshandlare tar Tempobutik efter konkurs

Anders Kullander, handlare på Hemköp Malung, kommer framöver även att driva Tempo Diseröd som gick i konkurs i vintras.

I vintras gick bolaget bakom Tempo Diseröd utanför Kungälv i konkurs efter att ha dragit på sig över en miljon kronor i skuld till Skatteverket. Strax därefter stod det klart att butiken fick fortsatt liv då fastighetsägarna, tillika butikens tidigare handlare Joakim Svensson och Camilla Gillholm gick in och tog över.

Joakim Svensson och Camilla Gillholm driver emellertid sedan tidigare en annan prisbelönt butik, Tempo Kareby, och har därför letat efter någon som kan ta över Diserödsbutiken på längre sikt. Det har man nu hittat.

Den 2 september genomförs ett handlarskifte då Anders Kullander tar över. Tempo Diseröd blir då hans andra butik inom Hemköpskedjan då han redan driver Hemköp Malung.

– Det känns jättespännande. Det är en välskött butik med en härlig personalgrupp, så det kommer bli hur bra som helst. Jag har en blivande fru som bor här nere, så jag har sökt ett tag efter något att driva även här, säger Anders Kullander.

Övertagandet innebär att Anders Kullander kommer att driva både en Hemköp och en Tempo.

− Det är två olika koncept, men det är mycket som påminner om varandra också. Det är en mindre butik än min Hemköpsbutik i Malung, men för mig handlar det om vad man fyller butiken med. Vi kommer jobba mycket med att ha en fin och välfylld butik, med erbjudanden som lockar kunder att handla hos oss, säger Anders.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141