23948sdkhjf

Simone Margulies första dag som börs-vd – ”Stor entusiasm”

Hemköps vd tillträder i dag, den 15 augusti, formellt som koncernchef för Axfood och efterträds i sin tur av Shoan Etemadi.

Den 6 februari kom beskedet att Axfoods koncernchef Klas Balkow beslutat sig för att avsluta sin operativa karriär. Två månader senare, den 17 april, stod det klart att Simone Margulies utsetts till ny vd och koncernchef för Axfood. I dag, den 15 augusti, tillträder hon formellt.

– Jag är både hedrad och väldigt glad över att styrelsen har gett mig det här förtroendet, och med stor entusiasm är jag redo att sätta igång. Det finns en enorm kapacitet i den här koncernen, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla drivna medarbetare för att skriva nästa kapitel i Axfoods historia och ta ytterligare kliv mot att vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat, säger Simone Margulies i ett dagsfärskt pressmeddelande.

I en intervju med Fri Köpenskap har hon tidigare konstaterat att det blir stora skor att fylla.

Klas Balkow har lett Axfood i sju och ett halvt år och varit en populär börs-vd. Han överlämnar ett Axfood som tagit sig till en stabil andraplats inom svensk dagligvaruhandel och kommer framöver att finnas tillgänglig i en strategiskt rådgivande roll. 

 – Vi har en väldigt fin kultur. Väldigt många medarbetare som är passionerade för att driva utvecklingen vidare. Jag är också väldigt glad över att lämna över till Simone Margulies som har visat sin kapacitet på både Hemköp och Dagab, sa Klas Balkow till Fri Köpenskap i samband med att han i juli presenterade sin sista rapport.

Simone Margulies har över 18 års erfarenhet inom dagligvarubranschen. Hon kommer närmast från rollen som vd för Hemköpskedjan AB, där hon efterträds av Shoan Etemadi, tidigare vice vd och försäljningschef för Hemköp. Även Etemadi tillträder sin nya tjänst som vd för Hemköpskedjan i dag.

Läs Fri Köpenskaps intervju med Simone Margulies om det nya uppdraget här.

Läs Fri Köpenskaps stora avskedsintervju med Klas Balkow här.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11