23948sdkhjf

Snart inleds Dagligvarudagarna – ”Otroligt ambitiöst och spännande”

Dagligvarugalan förgrenas i år när Fri Köpenskap anordnar tre olika evenemang runt om i Sverige. Här är det som kommer att vara på agendan.

Fri Köpenskaps evenemangskalender är lite mer späckad än vanligt i år. Inför Dagligvarugalan i Stockholms stad i november, där landets dagligvarubutiker prisas inom olika kategorier, kommer det att hållas tre event runt om i landet med start i september.

De evenemangen, som kallas för Dagligvarudagarna, kommer att arrangeras under eftermiddagstid den 3 september i Umeå, 17 september i Örebro och 8 oktober i Malmö. Temat under dagarna kommer att kretsa kring framtiden för dagligvaruhandeln där en rad olika ämnen kommer att avhandlas. 

– Det är ett otroligt ambitiöst och spännande tema som heter ”Framtidens matbutik”. Vi har en radda med kunniga och engagerade föreläsare som kommer att vara på plats och prata om olika aspekter av det. Jag har pratat med dem alla inför för att höra vad de tänker, så jag vet att det kommer att bli tre fantastiska dagar som kommer att ge väldigt mycket för alla som kommer dit, säger Martin Moström, vd på Retail House, som kommer att vara moderator.

På de olika dagligvarudagarna kommer det även att hållas regionsfinaler i sex kategorier där vinnarna går vidare för att tävla om att bli slutsegrare på Dagligvarugalan. Tanken är att ha ett upplägg som påminner om Melodifestivalens deltävlingar.

Prisutdelningarna är ett komplement till de ämnen som kommer att behandlas, där e-handel och säkerhet står med på agendan.

– Jag tror att det är helheten jag ser mest fram emot. Att vi täcker ett antal relevanta områden som AI och butiken som restaurang. Framförallt kommer vi att också beröra relevanta säkerhetsaspekter där det kanske inte handlar så mycket om kundupplevelser utan andra viktiga frågor som kommer att vara en del av framtidens butik, säger Martin Moström och lägger till:

– Jag tror att det är ett par saker man får ut av det här. Det handlar om att få kunskap och inspiration. Sedan handlar det om att knyta kontakt och träffa andra kollegor i branschen. Och det tredje är att under trevliga former få lite gott att äta och dricka. Men inspirationen och nätverkandet är det viktigaste skulle jag säga.

Finns det någon föreläsare du ser extra mycket fram emot att höra?
– Jag är väldigt nyfiken på att höra panelen som ska diskutera AI. 

De sex kategorier där det ska koras regionvinnare är Årets butik, Årets frukt- och gröntavdelning – svenskodlat, Årets fiskavdelning, Årets mejeri- och juiceavdelning, Årets dryckesbutik samt den nya kategorin Årets delidisk. 

I Örebro, där Dagligvarudagen Svealand hålls för första gången, kommer det även att koras slutvinnare i två kategorier. Det är Årets hemmakontor och den helt nya kategorin Årets äggavdelning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062