Glass som smälter, kött som får stå i rumstemperatur och exploderande drickor i frysarna. När kunderna placerar om livsmedel fel i butikerna är det i bästa fall tidsödande för de anställda, men om det inte upptäcks i tid leder det till svinn som både har en miljömässig och monetär kostnad för butikerna.
– Om det handlar om kolonial blir det ...
Feldumpade varor polisanmäls – ”Mer allvarligt än stöld”
Felplacerade kyl- och frysvaror är ett onödigt och kostsamt fenomen som butikerna har svårt att komma till bukt med. För en butik har det gått så långt att man polisanmält en kund som stått för upprepade förseelser.
Christian Palmén, handlare på Ica Matmor, bedömer att feldumpade varor ger ett svinn på ungefär 100 000 kronor årligen. Foto: Press/Jan Ahmadi
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration