23948sdkhjf

Häng med in i nya City Gross Västerås – invigs i november

Flytten till det expansiva området Erikslund i Västerås är snart klar. Den 28 november invigs den nya butiken med ett ökat fokus på färskvaror och med fönster rakt in i styckningsrummet, berättar butikschefen Carina Palm.

City Gross annonserade för drygt ett år sedan en flytt till nybyggda lokaler på Erikslunds handelsområde i Västerås. Den 28 november öppnas portarna och Carina Palm är butikschef. Hon  kommer närmast som butikschef för City Gross Eskilstuna. En butik som hon har lett sedan starten för sex år sedan.

– Det är inte alla förunnat att vara få med och starta upp och öppna en butik från grunden. Och nu får jag möjligheten att göra det igen. Det känns superkul, säger hon.

Carina Palm tar över butiken i Västerås efter Kristoffer Lindblom i samband med flytten. Han i sin tur efterträder Palm i Eskilstuna. De byter helt enkelt plats med varandra.

Palm har även varit regionchef för de norra butikerna inom City Gross, en roll som hon helt lämnar. I stället blir det ny driftorganisation från och med 1 november där Mathias Karlsson, idag ställföreträdande driftchef, får en kombinerad roll som vice driftchef och regionchef för bland annat Västerås. Palm kommer fortsättningsvis att enbart fokusera på butiken i Västerås.

– Tillsammans med medarbetarna ser jag fram emot att med full kraft se till att sätta City Gross på kartan i Västerås. Det känns förstås jättespännande och jag är supertaggad, säger hon.

 Vad skiljer den nya butiken i Västerås mot andra?

– Överlag så skiljer den sig inte från andra City Gross. Men vi kommer att pilota några nya grejer som ska bli spännande att följa. Det som kommer att skilja den här butiken från övriga är bland annat att våra kunder också kommer att se genom ett fönster rakt in i vårt styckningsrum.

Den nya butiken blir ungefär 4 000 kvadratmeter, cirka 2 000 kvadratmeter mindre än den gamla. Sortimentet blir därav mer slimmat inom vissa specialdelar som hem och fritid. I stället blir det ett ökat fokus på färskvaror, berättar hon.

– Vi ska presentera en riktigt bra färskvarubutik där det är enkelt och trivsamt för kunderna att handla. Målet är att medarbetare och kunder ska trivas tillsammans, att skapa en härlig arbetsmiljö och en trivsam atmosfär för kunderna att vilja återkomma till.

Förutom att det är en helt ny butikslokal, är det nya läget bättre än det gamla?

– Absolut! Logistiken blir bättre och vi etablerar oss i ett expansivt område som möjliggör ökad trafik. Vi får en egen ingång, vilket vi inte hade tidigare. Det blir parkering i markplan utanför entrén, men även ett garage där kunderna kan ta hissen direkt upp i butiken.

Den största utmaningen för Carina Palm personligen är att få alla pusselbitarna på plats inför invigningen.

– Vi ska stå helt redo och laddade i samband med öppningen den 28 november. Vi håller på att rekrytera och lägger mycket tid och kraft på utbilding på medarbetarna för att kunna drifta en riktigt bra butik framöver. Konkurrensen i området är bra, det kommer att locka kunder och gör att vi måste hålla oss på tå.

Den gamla butiken kommer att vara öppen tills den nya öppnar 28 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.052