23948sdkhjf

Här ska Coop skapa Luleås mest prisvärda butik

Coop Norrbotten stärker sin närvaro i Luleå. Förvärvar tomträtt i centrala stan för att bygga en tredje Stora Coop.

Coop Norrbotten ligger på en rejäl offensiv för att försvara sin marknadsandel. Sedan tidigare står det klart med flera nyheter inom föreningens butiksnät. I Piteå ska man bygga en andra stormarknad på ett nytt handelsområde och i Kiruna ska det byggas en ny stormarknad.

I september sa vd:n Tomas Hansson till Fri Köpenskap att de tittar på att etablera en tredje stormarknad i Luleå och att man letade efter bra läge. Nu är sökandet över och föreningen har köpt en tomträtt i centrala Luleå med ambition om att bygga en tredje Stora Coop i stan. 

– Vi har länge sökt ett centralt läge i Luleå för att etablera en Stora Coop. Luleå är en stad som växer och vi vill växa med staden. Nu påbörjar vi arbetet med att utreda hur vi kan utveckla tomten för att på bästa sätt skapa en ny attraktiv plats att handla dagligvaror för Luleåborna, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Målet med den nya butiken är att den ska bli Luleås bästa och mest prisvärda matmarknad, står det. Men än så länge är det inte klart hur det kommer att se ut. Enligt pressmeddelandet pågår en dialog med Luleå kommun och grannar för hur området ska utvecklas.

Totalt räknar Coop Norrbotten med att investera cirka 600 miljoner kronor i nya butiker under de kommande åren.

I december 2023 ingick Coop Norrbotten och Bodens kommun en tidsbegränsad avsiktsförklaring för att flytta butiken närmare väg 97. Den flytten kommer inte att bli av säger Tomas Hansson till Norrländska Socialdemokraten.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047