23948sdkhjf

Lokal profil ska ratta största Xtra-butiken

I slutet av oktober får Emmaboda sin första lågprisbutik, som blir den största Xtra-butiken hittills.

Det är Coop på Järnvägsgatan i småländska Emmaboda som ställs om till Coops lågprisformat.

Butiken har länge varit en knutpunkt för emmabodarna, en plats att återvända till för såväl handling till vardag som fest. Tillbaka är även lokalt välkända ansiktet Jan ”Janne” Karlsson som drev butiken i samma lokaler för drygt två decennier sedan.

– Det känns kul att vara tillbaka. Man har pratat om en lågprisbutik i Emmaboda ända sedan jag var här förra gången – även om man då var väldigt nöjd med dåvarande butik. Jag tror på en bra skjuts för butiken vi ska öppna. Det finns ingen Xtra som har den ytan som vi har. Vi är helt unika. Till exempel får vi plats med mer non-food till väldigt bra priser, säger Jan ”Janne” Karlsson som under närmare tio år basade över Coop-butiken på orten, och bland annat införde längre öppettider och ökade omsättningen med 30 miljoner på fem år.

Butiken har en säljyta på hela 1 028 kvadratmeter och 10 anställda.

Xtra-butiken får efter omställningen ett förstärkt sortiment mot tidigare samt en kraftigt utökad yta för klipp för både mat samt non-food, som till exempel köksinredning, heminredning och leksaker. Dessutom byts kylar och frysar ut och butiken utrustas med tre självscanningskassor för snabbare service.

Nyöppningen blir den 26 oktober.

– Det kommer gå undan. På mindre än en vecka ställer vi om nuvarande Coop på Järnvägsgatan till vårt lågprisformat Xtra. Det blir något extra vill jag lova och något som många av människorna i Emmaboda eftersökt och berättat för oss via butikens tipslåda. Prisfrågan är väldigt viktig för våra kunder, förklarar Adrian Caka, regionchef på Coop Väst.

Artikeln är en del av vårt tema Butiksöppning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062