23948sdkhjf

Så blir Coops nya butik efter branden

Coop lämnar snart in bygglovshandlingarna för en ny butik i Arvidsjaur.

I slutet på maj brann Coops butik i Arvidsjaur ned till grunden. Sedan dess har Coop Norrbotten ordnat en temporär butik samtidigt som man jobbat för att bygga en ny permanent. I dagarna väntas man ta ett stort kliv i det arbetet. Nu ska nämligen bygglovshandlingarna lämnas in.

Den nya butiken ska bli 50 procent större än den tidigare och ha nästan dubbelt så många parkeringar.

– Den nya layouten skapar möjlighet att utveckla och optimera butiken, med ett bredare sortiment, utvecklad delikatessdisk och bageri. Coop Norrbotten skapar även en liten förbutik med cafédel och post. Ett nytt pantrum med hälla-maskin som tar hand om panten på ett enkelt sätt. Dessutom en efterlängtad kundtoalett, säger Ulf Isaksson, butikschef Coop Arvidsjaur.

Ambitionen är att kunna öppna om lite mindre än ett år, under sensommaren 2025.

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda Arvidsjaurborna en butik som inte bara möter deras dagliga behov utan också bidrar till lokal utveckling. Vår ambition är att vara tillbaka så snart som möjligt och vi kommer att arbeta hårt för att skapa en butik som både medlemmar och invånare i Arvidsjaur kan vara stolta över, säger Coop Norrbottens vd Tomas Hansson.

Föreningens ambition har varit att skapa en byggnad som passar in i den övriga stadsbilden och inspiration har hämtats från kyrkan och övriga träbyggnader i Arvidsjaur, skriver Coop Norrbotten i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048