23948sdkhjf

Innovationspris till Fazer

Fazers Rotfruktsbröd blev årets segrare inom "Positionering" i Gama Innovation Award, som utser livsmedelsinnovationer inom olika kategorier.
Konsumenttrenden att minimera, eller helt utesluta, kolhydrater ur kosten är en utmaning för bland annat brödleverantörer. Under våren 2015 lanserade Fazer därför ett rotfruktsbröd, där bönor, rotfrukter och rostade kikärtor ersätter en del av mjölet. Brödet finns som portionsbröd, Palsternacka & Morot och Rödbeta & Morot och som osötat lantbröd, Rotfruktsbröd. Rotfruktsbrödet är redan en storsäljare och har en marknadsandel på 9,7 procent enligt Fazer.

– Fazer har imponerat på vår panel med sin höga innovationsnivå gällande Fazer Rotfruktsbröd, och är en värdig vinnare i kategorin ”Positionering”. Konsumenternas förändrade attityder till kolhydrater innebär stora utmaningar för livsmedel som bröd. Fazers strategi att ersätta spannmål med grönsaker kan utgöra ett betydande steg framåt för kategorin. Vi vill gratulera Fazer för en anmärkningsvärd prestation, säger Gamas grundare och vd Cesar Pereira i ett pressmeddelande.

Gama arbetar med information, research, analyser och partnersamarbeten fokuserat på innovativ produktutveckling inom dagligvaruhandeln.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094