23948sdkhjf

Rycker ut när det kör ihop sig

Genom att acceptera vd-posten på Storesupport har Ulf Lundén kommit hem på fler än ett sätt.

Att han kan se sin lägenhet från kontoret är en sak, en annan att han är tillbaka i handeln där han började sin yrkeskarriär som 16-åring (Nu i Sundbyberg, sedermera Hemköp). En tredje är att företagets grundare och ägare, Christer Lihammar, är en gammal kollega och konkurrent.– Han var säljare för Falcon och jag för Pripps. Vi besökte samma butiker i södra Stockholm på 80-talet. Tackade nejUttrycket ”acceptera posten” kräver en förklaring. Faktum är Ulf Lundén erbjöds tjänsten redan för ett par år sedan.– Hittills har jag stannat sju till åtta år på varje jobb. När jag fick frågan förra gången var jag inte helt klar på min dåvarande post.Sju till åtta år är kanske inte den vanligaste anställningstiden för de nära 700 personer som arbetar på Storesupport och som hyrs ut till butiker. De jobbar med butiksdriften, med ombyggnader och utför också leverantörernas jobb som butiksplock.Slussar in mångaTill skillnad från andra bemanningsföretag är Storesupport helt fokuserat på butiker. Dagligvaruhandel står för en majoritet av uppdragen.Tar inte bemanningsföretagen bort så kallade riktiga jobb i handeln?– Vi anser att vi slussar in många på arbetsmarknaden. Och vi ger utbildning, exempelvis får våra anställda lära sig kassasystemen för alla de stora dagligvarukedjorna. Det är inte ovanligt att de efter en tid erbjuds fasta jobb i butiken. Det gläder oss.Hur stor del av en butiks personal kan vara inhyrd? – Svårt att säga. Men visst, en del av butikens själ ligger i en fast personal som kunden känner igen. Vår uppgift är främst att kapa toppar och fylla vakanser. Vad är det bästa med att jobba gentemot handeln?– Att där alltid händer något.Lars ThulinMÖTETUlf LundénAktuell: ny vd för StoresupportKarriär i korthet: dagligvarubutik, Pripps, Hugin-Sweda och STV Video DataÅlder: 48Familj: fru och två sönerBor: lägenhet i Solna Hobby: snickra på sommarhuset i Årsta havsbadFavoritmat: ”husmanskost är ändå bäst”Vill äta middag med: Ingvar Kamprad ”med risk för att verka tjatig, men hans förmåga att kombinera extrem sparsam­het med snabb expansion vill jag gärna lära mig mer om”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062