Anticimex hjälper Ica stävja färsfusk
Efter köttfärsskandalen ordnar Ica en kurs i grundläggande livsmedelskunskap för anställda i Östersundstrakten. Anticimex leder kursen som till viss del bottnar i de skriverier som varit.
Initiativet kommer från Ica Supermarket i
livsmedelshantering.
– Kursen kommer att innehålla saker som märkning, handhygien
och temperatur på köttfärs, kyckling och annat, säger Björg L Olsson som
är kursledare.Handlare Greger Wendin på Ica Supermarket i Valla på Frösön tog initiativ till att kursen skulle dras igång. Det visade
sig att samtliga Ica Supermarket-handlare i länet nappade på idén vilket
innebär att samtliga anställda ska gå kursen som ordnas på olika orter
i länet.– En viktig sak med kursen är att man som kund ska känna sig säker och trygg när man handlar hos oss, säger Greger Wendin, till Länstidningen Östersund.