Eget uttryck i Årets kött- & charkavdelning
– Det känns otroligt. Jag trodde inte på det här. Vi har blivit nominerade och det räcker för mig. Jag har svårt att värdesätta min egen kunskap, säger Per Ternander, på butikens kött och deliavdelning.
Ni har egenvaccat kött, var kom den idéen ifrån?
– Jag skulle gå på min första semester och skar allt kött och tänkte: hur ska jag klara semestern? Då tänkte jag att jag börjar vakuumförpacka allt kött. Allt. Sedan gav det så bra resultat att vi fortsatte med det. Vi har inget svinn, långa datum och det funkar superbra.
Så bedömde juryn:
”Med utgångspunkt i att minska matsvinnet i den manuella köttdisken har årets vinnare hittat ett alldeles eget uttryck. I den unikt designade butiken tillåts egenvaccat kött och charkuterier breda ut sig över hela färskvaruavdelningen i snygga exponeringar. Med ett brett utbud av både kött och charkuterier blir även den mest kräsna kunden nöjd.”
Artikeln är en del av vårt tema Dagligvarugalan.