23948sdkhjf

Coopbutik tar plats i nytt kontorshus vid Centralstationen

Coop Väst har säkrat bottenvåningen i det nya kontorhuset Park Central, som får en egen stationsuppgång när området runt Centralstationen i Göteborg genomgår en stor omvandling.

Coop vill växa med stationsområdet i centrala Göteborg som genomgår en stor omvandling. En ny butik ska ta plats i kontorshuset Park Central, som just nu håller på att byggas norr om Centralstationen.

– Vi ser att Göteborg växer med både fler personer som flyttar till staden och fler som pendlar till, eller genom, Göteborg. Med vår satsning på en ny butik i det mest centrala läget i Göteborg kan vi ta en aktiv del i stadsutvecklingen, kommenterar Ronnie Wångdahl, vd Coop Väst, i ett pressmeddelande.

Coop Väst vill med den nya butiken erbjuda både den stressade resenären och den veckohandlande göteborgaren vad Ronnie Wångdahl beskriver som ett inspirerande, välsmakande och prisvärt sortiment med många val inom hållbarhet.

Tusentals nya bostäder och arbetsplatser kommer att växa fram i samband med att järnvägen delvis flyttar under mark och att ny station byggs. Kontorshuset Park Central hamnar precis intill den kommande Bergslagsparken och får en egen stationsuppgång. 

– Vi har letat efter en aktör som liksom vi sätter hållbar utveckling högst på agendan och gärna utmanar oss. Coop är precis en sådan aktör som passar perfekt för Jernhusen och Park Central och vi är därför väldigt glad att de valt att etablera sig här, säger Pontus Larsson, chef för affärsutveckling stationer på Jernhusen.

Coopbutiken tar plats på bottenvåningen i gatuplan och får en yta på 1 100 kvadratmeter.

Förutom stort fokus på färskvaror, färdiga måltider och dryck kommer butiken att erbjuda onlinehandel för både privatpersoner och företag.

– Vi vill erbjuda de mest moderna betalsätten i den här butiken. Vi förutser att många som handlar hos oss kommer att vara på språng och vi vill möta kundernas behov med olika digitala sätt att handla och betala. Vi kommer att ha ett fullsortiment men vi kommer också erbjuda ett snabbvarv med enkel betalningslösning för de som är på språng, säger Ronnie Wångdahl.

Ambitionen är att öppna den nya Coopbutiken under den senare delen av 2027. 

Coop Väst är den nästa största Coopföreningen och omsatte 9,3 miljarder under 2023. Butiksbeståndet består för närvarande av 183 butiker inom profilerna Stora Coop, Coop och Xtra.

Artikeln är en del av vårt tema Etableringar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047