23948sdkhjf

Årets matbluff från hånad till hyllad

Efter att Coops kalvfond korats till årets matbluff har receptet gjorts om, och nu till och med fått högst betyg i ett recepttest.

Årets matbluff 2023 blev Coops kalvfond, efter en omröstning arrangerad av Äkta vara. Anledningen till att fonden fick antipriset var den låga halten kalvkött som drygats ut med kyckling, som är en billigare råvara. Pinsamt tyckte Mattis Bergquist, hållbarhetschef på Coop Sverige, inför svenska folket i TV4.

Efter ”utmärkelsen” meddelade Coop till Fri Köpenskap:

”Efter att ha tagit del av Äkta varas kommentar om vår fond så kommer vi att göra en översyn av receptet för kalvfonden för att se om vi ska justera ingredienserna i den.”

Coop lovade att det nya receptet skulle vara utan kyckling och med mer kalv. 

Strax innan sommaren släpptes den nya kalvfonden i Coops butiker. Den innehåller fortfarande lika mycket kalvköttspulver, 0,4 gram, men nu har kycklingen ersatts med 2 procent koncentrerad kalvbuljong.

Enligt ett pressmeddelande från Coop har det nya receptet utsetts till bäst i test i Expressens Allt om mat-panel, där fyra sorters kalvfond testades. Tre var från kedjornas egna märkesvaror (emv).

I Allt om mats motivering står det bland annat: ”En klar favorit och perfekt i en gräddsås. Den har en mustig, djup och fyllig smak av kalvbuljong. Bra jobbat av Coop!”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125