23948sdkhjf

Hyresbråk utlöste stenbumlingar på butikens kundparkering

Nya fastighetsägaren vill att Handlar'n i Löderup ska hyra parkeringen utanför butiken. Butikenägaren vägrar och då las stora stenbumlingar på parkerinsgrutorna.

Det verkar ha gått över styr sedan fastigheten, där Handlar'n i Löderup har sin butik, fick en ny ägare. Det nya fastighetsbolaget, nybildade Österlen fastighetsförvaltning AB med säte i Tomelilla, vill att butiken ska hyra kundparkeringen utanför butiken. Något som handlaren inte vill.

– Det stämmer att förändring har skett gällande fastighetens parkeringsplatser. Butiken har varit tillfrågad om intresse av att hyra platserna, men efter en dialog var de inte intresserade, säger Enes Rizvanovic, företrädare för fastighetsbolaget, till Ystad Allehanda.

För några veckor sedan satte fastigägaren upp skyltar med parkering förbjuden, men de ska ha förstörts.

– Vi försöker driva ett företag och som alla andra företag måste vi ta betalt för att kunna gå runt. Vi behöver ta hänsyn till kostnader som finns för att driva fastigheten. Eftersom konjunkturen har förändrats måste vi både göra hyreshöjningar årligen samt se till så att intäkter finns för att kunna finansiera utgifterna, säger Enes Rizvanovic.

Nu har stora stenbumlingar lagts ut på parkeringsrutorna för att hindra kunderna att parkera utanför butiken.

Parkeringsfrågan har blivit en stor fråga för byborna och diskuteras flitigt på sociala medier. Flera menar att den nya fastighetsägaren gör sig ovän med dem som bor där. Samtidigt som man undrar vart man ska parkera när man ska handla.

Fri Köpenskap har varit i kontakt med butiksägaren, som inte vill uttala sig i frågan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078